Kontroverzný kardinál Christoph Schönborn podporuje homosexuálne partnerstvá

15.10.2014 21:58

schonborn

 Rím, 14.10.2014 (KAP) 017 359 – Viedenský kardinál Christoph Schönborn  (na obr.)ocenil partnerstvá rovnakých pohlaví, ktoré spočívajú na celoživotnej vernosti a vzájomnej starostlivosti. Sám pozná vo Viedni takýto homosexuálny pár, ktorý žije v registrovanom partnerstve, ako povedal pre taliansky denník „Corriere della Sera“ v utorok. Keď jeden z partnerov ťažko ochorel, ten druhý sa od neho nepohol. „Bolo to nádherné, ľudsky ako aj kresťansky, ako sa jeden staral o druhého,“ povedal Schönborn na okraj synody o manželstva a rodine vo Vatikáne.

„Tieto veci treba uznať,“ dodal kardinál a postavil sa proti odsudzovaniu homosexuálov. Dodal, že Ježiš ľuďom povedal, že aj mýtnici a prostitútky vojdú do nebeského kráľovstva a toto posolstvo je adresované aj biskupom a kňazom. Tí sa môžu často pred príkladným ľudským správaním homosexuálov skloniť, aj keď túto formu sexuality nemôžu požehnať.

V interview Schönborn hovorí aj o svojej skúsenosti ako dieťaťa rozvedených rodičov. Prezradil, že ako 13-ročný tým veľmi trpel a dodnes v podvedomí prechováva sen, aby sa jeho rodičia znova našli. –zg-